Radyoyu dinlemek için PLAY basınız...

Suriye Takımları, Arap Programlama Şampiyonası’nda Dünya Finallerine Yükseldi

Suriye Takımları, Arap Programlama Şampiyonası’nda Dünya Finallerine Yükseldi

Like
43
0
Çarşamba, 17 Aralık 2025
Haber
 
Suriye üniversitelerini temsil eden takımlar, Mısır’da düzenlenen Afrika ve Arap Üniversiteler Programlama Şampiyonası (ACPC) 27. Bölgesel Finalinde büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonada altı madalya kazanarak, 2026 Dünya Programlama Yarışması’na katılma hakkı elde ettiler.
Suriye Sanal Üniversitesi bir altın, Halep Üniversitesi bir altın ve bir bronz, Şam Üniversitesi bir gümüş ve bir bronz, Humus Üniversitesi ise bir bronz madalya kazandı. 13 Suriyeli takımın katıldığı yarışmaya, 151 üniversite takımı katılırken, yarışmanın zorluğu her geçen yıl arttı.
 
Bu başarı, Suriye’nin uluslararası akademik ve teknolojik alandaki varlığını güçlendirirken, dereceye giren takımlar Dünya Üniversiteler Programlama Yarışması’nda (ICPC) Suriye’yi temsil edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir