Pazartesi, 27 Temmuz 2026
Son Dakika
Haber

ABD, Hafter ve müttefiklerinin Kahire Bildirgesi’ni memnuniyetle karşıladı

ABD’nin Libya Büyükelçiliği, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerin sahada üst üste yenilgiler yaşamasının ardından, Hafter’in siyasi müttefiklerinin açıkladığı Libya’da 8 Haziran’da ateşkes öngören Kahire Bildirgesi’ni memnuniyetle karşıladığını duyurdu. Büyükelçiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, ” ABD, ülkenin doğusundaki siyasi seslerin kendini ifade etmesini ilgiyle izliyor. Bu siyasi ifadelerin, ülke çapında siyasi bir diyaloğa ve Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL) himayesindeki kalıcı ateşkes görüşmelerinin hayata geçtiğine dönüşmesini görmeyi dört gözle bekliyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“ABD, BM liderliğindeki siyasi diyaloglara dönülmesi ve ateşkesin sağlanması yönündeki Mısır’ın çabalarını ve diğer ülkelerin bu çabalara desteğini memnuniyetle karşılıyor. Tüm tarafları, (bu girişime) iyi niyetle katılıma, çatışmaları sonlandırmaya ve BM liderliğindeki siyasi diyaloglara dönmeye çağırıyoruz.”
– “Kahire Bildirgesi” isimli duyuru yapılmıştı
Libya Ordusu, son dönemde Halife Hafter’e bağlı milislere karşı peş peşe ve önemli başarılar elde etmesinin ardından Hafter ve müttefikleri bugün Kahire’de toplanmıştı

 

admin

Yurt FM Haber Merkezi editörü.

İlgili Haberler

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yurt fm Canlı yayın için oynat tuşuna basın
97.8 FM