Çarşamba, 26 Ağustos 2026
Son Dakika
Haber

Bakan Fidan: Avrupa’nın sürdürülebilir ve caydırıcı güvenlik mimarisi ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin katılımıyla mümkündür

 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile bakanlıktaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın müzakereler yoluyla çözüme kavuşturulması gerektiğini en başından beri vurguladıklarını anımsatarak, “Türkiye olarak diyalog ve diplomasiyi temel alan girişimlere katkı sunmaya hazır olduğumuzu her fırsatta dile getirdik, dile getirmekle kalmadık, pratik adımlar attık.” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin tutumunu, geçen hafta sonu İngiltere’de düzenlenen Ukrayna konulu toplantıda Avrupalı müttefikleriyle paylaştığını belirten Fidan, “Avrupa’nın güvenliği meselesi sadece Ukrayna’daki savaşa indirgenemez. Avrupa’nın güvenlik mimarisi konusu, uzun vadeli ve stratejik bir bakış açısıyla ele alınmalıdır.

Bu çerçevede sürdürülebilir ve caydırıcı bir güvenlik mimarisi, ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin katılımıyla mümkündür.” ifadelerini kullandı.

admin

Yurt FM Haber Merkezi editörü.

İlgili Haberler

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yurt fm Canlı yayın için oynat tuşuna basın
97.8 FM