Radyoyu dinlemek için PLAY basınız...

Filistinli gruplar, İsrail’in “ilhak” planına karşı ulusal plan belirledi

Filistinli gruplar, İsrail’in “ilhak” planına karşı ulusal plan belirledi

1
363
0
Pazartesi, 29 Haziran 2020
Haber

Gruplar adına konuşma yapan İslami Cihad Hareketi yetkilisi Halid el-Batş: “İsrail’in ‘ilhak’ planı ve sözde Yüzyılın Anlaşması’yla mücadele için ulusal bir plan uygulamak gerekli. Bu kapsamda saha çatışmalarını yönetmek üzere tek bir ulusal cephe oluşturulması gerekiyor” Hamas yetkilisi Halil el-Hayye: “Gazze, ulusal projenin savunucusu olmaya devam edecek. Gazze’deki direnişçiler, işgalcilerin planlarına karşı ne gerekiyorsa yapmaya hazır. Silahlı mücadele başta olmak üzere her türlü mücadeleGazze’de bir araya gelen Filistinli gruplar, İsrail’in “ilhak” planıyla mücadele için ortak bir ulusal plan belirledi.
Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Partisi ile bazı sol eğilimli grupların da aralarında olduğu Filistinli gruplar, Gazze’de İsrail’in, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’ni “ilhak” planını görüşmek üzere toplandı.
” İlhak planı ile sözde Yüzyılın Anlaşmasına karşı birlikteyiz” sloganıyla düzenlenen konferansta, İsrail’in planlarına karşı katılımcı tüm Filistinli grupların uzlaşı sağladığı bir ulusal plan belirlendi.
Gruplar adına konuşma yapan İslami Cihad Hareketi yetkilisi Halid el-Batş, “İsrail’in ‘ilhak’ planı ve sözde Yüzyılın Anlaşması’yla mücadele için ulusal bir plan uygulamak gerekli.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir