Suriye Sivil Savunma: Kuzey Suriye’de yıl başından bu yana 50’ye yakın boğulma vakasında 24 ölüm kaydedildiğini açıkladı.
Cumartesi, 27 Temmuz 2024
Haber
Suriye Sivil Savunma: Kuzey Suriye’de yıl başından bu yana 50’ye yakın boğulma vakasında 24 ölüm kaydedildiğini açıkladı.
Sivil Savunma Yılbaşından 25 Temmuz’a kadar Suriye’nin kuzeybatısındaki boğulma vakalarına ilişkin 50’ye yakın imdat çağrısı aldıklarını, bu çağrılar sırasında 10’u çocuk 24 sivilin cenazesine ulaşıldığını ve 7’si çocuk, 2’si kadın 21 sivilin kurtardığını bildirdi. Sivil Savunma, “sivillerin hayatlarını korumak ve su kurtarma ekipleri aracılığıyla hayat kurtaran önleyici çözümler sunmak ve hayat kurtaran güvenlik önlemlerini geliştirmek için sürekli çaba gösterdiğini ,boğulma olaylarını azaltmak için proaktif ve güvenli önlemler almanın” gerekliliğini vurguladı.