Çarşamba, 26 Ağustos 2026
Son Dakika
Haber

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası sularda balıkçılık sanayisini güçlendirme ve genişletme kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Erdoğan, balıkçıların haklarını koruma ve yeni anlaşmalarla özellikle Afrika ülkeleriyle avlanma alanlarını genişletme yolunda ciddi adımlar atıldığını belirtti.
İstanbul Yenikapı’da 2024-2025 balıkçılık ve su ürünleri sezonunun açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin 2023 yılında 5 yeni ülkeyle balıkçılık anlaşması imzalayarak bu alandaki uluslararası iş birliği sayısını 15’e çıkardığını ifade etti. Bununla da kalmayıp, 12 ülke ile daha anlaşma sürecinin devam ettiğini vurguladı.
Erdoğan, ayrıca Türkiye’nin deniz ve tatlı su ürünleri üretiminde 2023-2024 sezonunda ilk kez 1 milyon tonun üzerine çıkarak önemli bir başarı elde ettiğini dile getirdi.

admin

Yurt FM Haber Merkezi editörü.

İlgili Haberler

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yurt fm Canlı yayın için oynat tuşuna basın
97.8 FM